Hoeveel onsjes nog?

zaterdag 28 juli 2012

Boodschappenlijst

In theorie weet ik het allemaal wel: geen dingen in huis halen die je eigenlijk niet "mag", geen dingen kopen waar je een zwak voor hebt (in mijn geval kaas en chocolade, niet tegelijk natuurlijk), geen boodschappen doen op een lege maag. En om al die valkuilen te vermijden heb ik De Boodschappenlijst.
Omdat we min of meer hetzelfde halen elke week heb ik daar ooit een lijst van gemaakt, netjes op de computer, die ik print, invul en meeneem. Op de volgorde van de Albert Heijn, een soort Appie-app-avant-la-lettre dus. Hartstikke makkelijk. Hij kan namelijk ook gedurende de week op de koelkast en dan kan alles wat op dreigt te raken er op genoteerd worden. En omdat ik toch elke week die lijst doorblader, kom ik ook zaken tegen die we oh ja ook moeten aanvullen. Rechts onderaan staat wat we welke avond van de week eten, want dat is toch ook wel makkelijk om te weten. Het weekmenu gaat ook op de koelkast, op zo'n weekplanner.

Deze week eten we:
Spaghetti met gehakt/tomatensaus
Biefstuk met gebakken aardappels en sperziebonen
Spaghetti met gamba's en rucola
Varkenshaas met aardappels en doperwten/wortelen

Daarmee komen we in elk geval het weekend wel door, begin volgende week zie ik dan weer verder. Dat geeft me ook nog wat tijd om nog wat recepten te vinden... Want het laatste wat ik wil is dat het saai wordt.

1 opmerking:

  1. Misschien doe je het al zo maar aardappels kun je heel makkelijk in de oven bakken, je gebruikt dan nauwelijks vet en ze zijn mjammie! Wij doen altijd de aardappels in de schil boenen, in stukjes snijden, even voorgaren in de magnetron en als ze nog warm zijn (net uit de magnetron dus) mengen met een heel klein beetje olijfolie en kruiden (bijv rozemarijn, of ras-el-hanout of paprikapoeder, net wat je lekker vindt) Dan de inhoud overdoen in een ovenschaal en in de oven bakken....en smullen maar!

    BeantwoordenVerwijderen